Warning: var_dump() expects at least 1 parameter, 0 given in /home/meta/public_html/wp-content/themes/venor/templates/template-floare-de-colt-homepage.php on line 20

Reciclează pentru educație, nu doar pentru natură.

ceas

Noi, echipa Metaminds, suntem o companie 100% românească specializată în securitatea cibernetică. Platforma #beameta reunește valorile noastre de bază: inovația, creativitatea și ieșirea din zona de confort care îți permite să te auto-depășești, să evoluezi și să ceri din ce în ce mai mult de la tine.

sticla

Alături de “Floare de colț”, fundație creată de Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București, ne dorim să inspirăm tinerii meta să includă acțiunea de colectare selectivă și reciclare în viața lor de zi cu zi.

sticla

În natură nimic nu se pierde, totul se transformă.

circle circle circle

Elevii de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” colectează separat și reciclează, din dorința de a proteja mediul înconjurător. Noi dăm implicării lor o a doua valență și transformăm cantitatea de deșeuri în produse de tehnologie pentru copiii cu mai puține oportunități.


Începând din noiembrie 2020 până în februarie 2021, contribuim pe două planuri la o societate mai bună: facem ca reciclarea să devină o obișnuință și acordăm o nouă șansă la educație unor copii din medii defavorizate.

Cum stă România:

3%

a doua cea mai slabă rată de reciclare din UE

11%

din deșeuri sunt reciclate, în timp ce media europeană e 47%

5,8

milioane de tone de deșeuri produse pe an, deci 272 kg pe cap de locuitor

Nu vrem să lăsăm statisticile să ne sperie, ci ne dorim să evolueze înspre mai bine. Și cum tinerii meta sunt cei care dictează viitorul, schimbăm datele cu ajutorul lor.

image

Poluarea este unul dintre cei mai mari ucigași mondiali, afectând peste 100 de milioane de oameni. Acest lucru este comparabil cu bolile globale, cum ar fi malaria și HIV.

8 miliarde de kg de deșeuri de plastic se varsă anual în ocean. Oamenii de știință preconizează că, dacă nu facem nicio schimbare, în 2050 vom avea mai mult plastic decât pești.

image
image

44% din plasticul existent a fost produs în ultimii 20 de ani, iar 40% din această cantitate o constituie ambalajele alimentare, care sunt folosite o singură dată.

Industria modei reprezintă o sursă majoră de poluare, fiind responsabilă pentru 20% din apele uzate ale lumii, 10% din emisiile de carbon și cantități vaste de deșeuri.

image
image

Tot industria textilă a contribuit la poluarea oceanelor cu aproximativ 1,4 milioane de trilioane de particule de fibre de polimeri, conform Programului Națiunilor Unite pentru Mediu.

Potrivit OMS, poluarea aerului înconjurător contribuie la 6,7% din totalul deceselor la nivel mondial. Unul din opt decese premature sunt legate de poluarea aerului.

image